Görsel sanatlar dersi çocuğumuzun sadece estetik değil fizyolojik, psikolojik ve aynı zamanda psikomotor gelişimini görebildiğimiz derslerden biridir. Onun kullandığı renklerden, büyük veya küçük olarak çizdiği obje ve kişilerden, neyi sevip neyi sevmediğini, yeterli gelişimi gösterip göstermediğini anlayabildiğimiz, gizli bir iletişim aracıdır aynı zamanda, yeter ki doğru okumasını bilelim!

Estetik açıdan bakılacak olursa Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözü, bizlere bu damarı besleyebilmek ve hatta eskisinden daha iyi hâle getirebilmek için, her zaman yol göstermekte ve ışık tutmaktadır.

Estetik algıya her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek, çevremize baktığımızda beton yığınları yerine eşsiz mimariler ve sanat eserleri görmek istiyorsak işe kendimizden başlayarak bakış açımızı yenilemeli, geleceğimizi aydınlatmalı, dört duvar ile sınırlamamalı, kısaca sanatı sokağa taşımalıyız! Bunu başarabilmek için geleceğin mimarlarına, ressamlarına, tasarımcılarına ön ayak olmak, onların en ufak girişimlerini bile desteklemek öğretmenler kadar ebeveynlere de düşmektedir.

Bu yolda geleceğimize bir nebze katkı sağlamak ve çocuklarımızı iyi birer birey, aydın düşünceye sahip, sanatına sahip çıkan bir şekilde yetiştirmek temel hedefimizdir.

Cam boyama, ahşap boyama, mozaik, kara kalem, ebru çalışmaları, sahne tasarımında malzemeleri tanıma, sahne hazırlama, estetik bakış açısı kazanma, renkli hamurlardan üç boyutlu ürünler ortaya çıkarma, seramik çalışmaları; bunun yanı sıra tuval üzerine akrilik çalışma, reprodüksiyon, sulu boya, pastel, guaj ve kuru boya tekniklerinin öğretimi, yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla karakter yaratımları, karikatür çizimleri, kolaj çalışmaları, renk kullanım bilgisini arttırmak amacıyla renk çemberi alıştırmaları yapılmaktadır. Ayrıca, okulumuzun yanındaki Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirilen etkinliklere, sergilere öğrencilerimizi yıl boyunca götürerek onların sanatla olan bağlantısını güçlendirmekteyiz. Görsel Sanatların sadece bir ders değil aynı zamanda bir sanat eğitimi olduğunu unutmamak gerekir. Okulumuzda tüm bu amaçlarla yıl boyunca farklı tipte çalışmalar yapılmaktadır.

Özel Kavaklı On Anadolu Lİsesi / Özel Kavaklı On Ortaokulu